Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

MUHTARLARIN SORUNLARI MECLİSTE
Safranbolu Muhtarlar Derneği Şahin Yavuz’un daveti üzerine gelen Mehmet Ali Şahin, muhtarlar derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenledikleri istişare toplantısına katıldı. Çevrik Çağlar Tesislerinde Köy ve Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Meclis Başkanı muhtarların sorunları dinledi ve çalışmalar hakknda bilgiler verdi. Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin YAVUZ  Muhtarlarla birlikte yılda bir kere istişare toplantısı yapıyoruz. Bugünlerde onlardan birisi sizlerden tek isteğimiz var. Bizler sorunlarımızı başta Valimiz olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara iletiyoruz. Muhtarlarımız Bağkur üyesi olmak zorunda ayrıca bunun pirimini kendileri ödüyor başka bir işi olmayan muhtarlarımız zor durumda aylıklarımız zaten belli bu konuda yardımlarınızı istiyoruz dedi.Mehmet Ali Şahin yaptığı konuşmasında; bu şerefli görevi sürdürmekte olan muhtarlarımızın daveti üzerine geldik. Sizlerle olmaktan memnunluk duyuyorum. Safranbolu’yu evim gibi hissediyorum. Sizler benim hemşehrimiz, kardeşimiz, komşumuzsunuz dedi. Devletin en ücra köşesinde temsilcimizsiniz. Dolayısıyla muhtarlar görevlerini yerine getirirken bir eksik varsa, tespit edilip tamamlamak devletin görevidir diye düşünüyorum. Zaman zaman meclise muhtarlar ziyaret için gelirler. Muhtarların sorunları beklentileri ve bunların çözüm önerileriyle ilgili tekliflerini içeren dosyalar getiriler. Seçimden öncede olsa konuyla ilgili bakanlar kuruluna kadar gelmiş olan taslağın bakanlar kurulunca görüşülerek seçimden önce çıkması zorda olsa konunun üzerinde mutabakat sağlanması temin etmek zorundayız diye düşünüyorum. Kendimi bu konuda görevli hissediyorum. Bu konuyu başbakanlık üsteşarı ile görüeceğim ortaya çıkacak sonuca göre değerlendireceğiz. Milletvekili arkadaşlarla ada istişare ederiz. Gerçekten sizin çok rahat şartlarda görev yapmanızı arzu ederiz. Bu birlikteliğiniz nedeniyle sizleri tebrik ediyorum. Bir araya geliyor olmanız kendi meselelerinizi konuşuyor olmanız memnuniyet verici hatta bu toplantılarınızı 1 yılda değil 6 ayda bir yapabilirsiniz. Dedi. Toplantıya Vali İzzettin KÜÇÜK, Kaymakam Gökhan AZCAN, Milletvekilleri, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü ÖZCAN ve çok sayıda muhtarlar katıldı.