Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player






Safranbolu Muhtarlar Derneği Ankara Çıkartması 13_10_2011
Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin YAVUZ, ilce muhtarları ile eski TBMM Başkanı AK parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, diğer milletvekili Osman Kahveci ve Kalkınma Bakanı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ı makamlarında ziyaret ederek isteklerini aktardıklarını bildirdi.
Yavuz, yaptığı açıklamada, ziyaretlerinde özellikle eksik kalan alt yapı çalışmalarının bir an önce giderilmesi ilçe ve köylerde daha iyi yaşanılır hale getirilmesini talep ettiklerini söyledi.
Şahin, Kahveci ve Ceylan’ın hemşehrileri olduğu ve bölgeleri için çok önemli projelerle imzalarını bulunduğunu, bundan sonrada bulunacağına emin olduklarını anlatan Safranbolu Muhtarlar Derneği yönetim kurulu ve üyeleri adına Dernek Başkanı Şahin YAVUZ bölgenin sorunlarının çözümü konusundaki taleplerini önce sözlü olarak sunum yaptı. Ayrıca Milettvekillerimiz Mehmet Ali ŞAHİN ve Osman KAHVECİ'ye ve de Bakan Yardımcımız Mehmet CEYLAN'a dosya halinde taleplerimizi sundu.
1- KEDAŞ İşletme Müdürlüğünün Safranbolu'ya Acil Arıza Bürosunun kurulması.(Bölgemiz tarihi ve turistik eserlere sahip olduğundan yangın vb. durumlarda önem arz etmektedir.)
2- Karabük'e Orman Bölge Müdürlüğünün kurularak Ovacuma Bölgesi Orman Sınırlarının Karabük Orman Sınırları içerisine alınması. Girdilerin Karabük'e kazandırılması.
3- Bostanbükü-Toprakcuma çay ıslah çalışması için ödenek ayrılması ve üretici köylerimizin istihdama ve üretime dayalı çalışmalarının daha verimli hale getirilerek bölgemiz ekonomisinin canlanmasının sağlanması.
4- Ovacuma Bölgesine 112 Acil İstasyonu kurulması.(Karabük-Bartın yol güzergahında bulunan 18 köy ve istihdamı artıran 7 Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi hizmet vermektedir. Yol güzergahının yoğunluğu ve Orman Kooperatiflerinin Safranbolu'ya 35-70 km uzaklıkta olması, oluşan kazalarda müdahalenin geç ya da hiç yapılamaması ölümlere ve kalıcı sakatlıkları artırmaktadır. Bundan dolayı aciliyet söz konusudur.)
5-Safranbolu Devlet Hastanesinin mevcut yerin 9 dönümlük dar bir alanda olması ve hastaneye giden yolun belirsizliği sebebiyle Safranbolu Belediyesinin imarda ayrılmış olan 60 dönümlük yere hastanenin yapılmasıyla hem karayolu açısından yerin uygun olması ve gelecekte de uzun vadeli olarak Safranbolu halkına hizmet vereceği inancındayız. (Hastanenin bulunduğu yeri de Güzel Sanatlar Fakültesine verilerek değerlendirilebilir.)
6- İlçemizde bulunan eski Hükümet Konağı'nın arkasındaki arazide İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı bulunmaktadır. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığının köylerimize ulaşımının kolay olan Kirkille altı Taşharman mevkiindeki eski Köy Hizmetleri binasına nakledilmesini temenni etmekteyiz. Eski Hükümet Binasının arkasındaki alanın daha geniş kapsamlı etkinlikler için düzenlenip o alandaki çok katlı binaların tıraşlanarak Safranbolu  mimarisine uygun hale getirilmesini önermekteyiz.
7- Turizm güzergahında bulunan köylerin görüntü kirliliğinin ve çevre                                                  temizliğinin giderilebilmesi için hizmet biriminin kurularak çöp ve diğer atıkların imhasının sağlanması.
8- Dünya Miras Kenti olan Safranbolu'muzda bir kongre merkezi yapılarak bu eksikliğin giderilmesi.