Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player






19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ



Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Safranbolu Muhtarlar Derneği ile Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz, Türkiye'de yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesinin 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Yavuz, "Muhtarlarımızın en önemli sorunlarından biri olan sosyal güvenlik primlerinin devletimiz tarafından ödenmesi için emeği geçenlere başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve hükümet yetkililerine muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç da devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı olan muhtarların yerel yönetimlerin en alt birimi olarak halka yakın olduğunu belirtti.

Törenin ardından Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu Muhtarlar Derneği ile Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etti.